vineri, 28 martie 2008

Cercei mandala

Pe lângă movul despre care am povestit în câteva alte post-uri, verdele şi albastrul sunt alte două culori care mă fascinează sau mai degrabă m-au fascinat pe parcursul anului trecut, deşi o revenire la culorile astea două e oricând posibilă. Mai ales că vine vara şi sunt două culori marine...

Şi acum care e povestea cu cerceii mandala? Pai au debutat ca fiind nişte stele, dar tehnica (netting, mai exact) mi-a plăcut atât de mult încât am mai adăugat câteva rânduri şi modelul a ieşit ceva mai rotund. După mai multe cercetări pe Internet m-am gândit că cel mai potrivit nume pentru ei ar fi cercei mandala (o altă variantă era "dreamcatcher", dar parcă nu se potrivea şi a rămas ca acest nume sa-l primească alte "produse"). Şi acum să par "intelectuală" şi să explic cum stă treaba cu mandala?

Oki, doar aşa în câteva rânduri: în mediul buddhist, mandala este o schematizare perfectă a tuturor nivelurilor Universului, reprezentând însăşi esenţa acestuia. Dacă au existat variante de a asocia mandalele cu anumite corpuri din natură (să zicem cu o floare cu mai multe rânduri de petale), mandala se regăseşte, de asemenea, în mai toate religiile lumii: în creştinism apare sub forma frescelor cu imagini animaliere reprezentând apostoli, reprezentarea grafică a zodiacului este şi el o formă de mandala, iar în practicile spirituale indiene panteonul local este reprezentat sub formă de mandală, în yoga poate fi suport pentru meditaţie sau o imagine care trebuie internalizată prin absorbţie mentală (aceste câteva rânduri sunt o sumară selecţie proprie de pe câteva site-uri româneşti şi străine).









PREŢ: 30 RON
VÂNDUT
pentru comenzi şi sugestii de culori va aştept pe mail sau mess

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu