sâmbătă, 31 mai 2008

Suntem vedete...

Ieri mi-a aparut un interviu pe www.pretaporter.ro

Am vorbit despre pasiunea mea, despre prietenele pe care mi le-am facut de când mă ocup cu margelitul, despre drumul de la pasiune la afacere.

"Astazi v-o prezentam pe Ruxy-Pixy, de profesie jurnalist, nu va spunem unde, dar care a descoperit o pasiune care ar putea sa ii schimbe viata.

De cand dateaza pasiunea ta si cine te-a inspirat?

Strict calendaristic, daca imi aduc eu bine aminte, sa tot fie aproape trei ani. Inspiratie? A fost destul de ciudat, un complex de evenimente.

Aveam o colega de serviciu la care am vazut un inel facut din margelute mici, mi-a placut foarte mult si am insistat sa ma duc la magazinul de la care il cumpase sa imi iau si eu unul. Evident ca nu am mai gasit. Si atunci de atunci a inceput totul.

Am alergat vreo saptamana prin vreo cateva mercerii si mi-am cumparat pungute cu margele din acelea mici, ceea ce se cheama in termeni mai tehnici, acum stiu, atunci nu stiam, margele de nisip. ..."


Mai multe detalii aici


Fetele "mărgelitoare" de pe forum au fost foarte încântate ca am vorbit şi despre ele...iar eu una nu pot decât să fiu fericită că am reuşit să le fac o bucurie, mai ales că şi ele m-au ajutat mult, din diferite puncte de vedere.


luni, 26 mai 2008

Love is in the air...

Azi... într-o stare de iubire...evident pentru my little baby...soricelul meu scump...iubi al meu, care m-a şi ajutat la piesa pe care o să o arăt azi. Aşa că azi am pregătit sărmăluţe în foi de viţă, chifteluţe cu cartofi prajiţi şi salată pentru iubi al meu. Sper să fie fericit când ajunge de la muncă.

Şi mai sper, ca în ciuda răcelii care nu îmi dă pace nici acum, să fi meritat efortul: nimic nu se compară cu o mâncare bună alături de pisoiul meu la un film bun (am avut grijă să downloadez ceva).

Cum ziceam partea de creaţie fimo aparţine iubitului meu şi asamblarea într-o pereche de cercei e "opera" mea. Ba mai mult, azi am putat roşu, deşi nu se numără printre culorile mele favorite: cerceii "made by iubi and me" (din mărgele fimo, perluţe albe şi măregel de nisip roşii) şi tricoul pe care l-am primit de la "mama soacră" de ziua mea.

P.S. :Andrada a încercat să creeze un "brand" RUXYPIXY numai că au uitat faptul că eu scriu RuxyPixy cu "Y" la sfărşitul celor două nume:))

















PREŢ CERCEI: 35 RON

marți, 20 mai 2008

Happy birthday to...me!

Deşi am crezut la început că ziua de ieri va fi una neplăcută (aşa se întâmplă când împlineşti o anumită vârstă), ea a debutat bine: la 12 şi un pic noaptea mâncam pizza pe canapea cu un nas cât carul (răceala îşi face de cap) când m-am gândit că deja e ziua mea şi mi-am adus aminte de mama şi am început să plâng.

Noroc cu iubi al meu...a zis că cea mai bună metodă să nu plâng este să mă facă fericită şi mi-a adus de pe balcon un superb buchet de cini cu jerbera roşii. Cine mai poate să plângă când primeşte aşa ceva??? Ziua de ieri am continuat-o cu fructe de mare şi pacheţele de primăvară (made by me), vin roşu şi filmul "The Bridges of Madison County".

Şi pentru că tot a fost ziua mea îmi permit să vă arăt ceva ce va rămâne al meu: o brăţară din coral verde şi albastru făcută Cris din Tg. Jiu (un schimb între "mărgelitoare" cu ai mei cercei mandala) şi cerceii pe care i-am făcut eu din "rezervele" pe care mi le-a trimis Cris.








duminică, 18 mai 2008

Stare de coral

O răceală de ultim moment şi căldura de afară sunt, trebuie să recunoşteţi, o combinaţie foarte bună pentru a mă simţi în starea de coral, adică fără niciun chef şi cu dorinţa de a vegeta. Din păcate lucru imposibil în condiţiile în care azi sunt de serviciu, dar cum ziua a fost destul de lejeră am avut timp să mă gândesc la scoici şi la corali şi aşa mi-a venit ideea să vă arăt o creaţie a mea de acum vreo două săptâmâni.

Este un set pe care l-am făcut tot la cerere şi care sper să-i placă Andreei de la Iaşi atunci când va ajunge la ea (trebuie să mai ai un pic de răbdare, Andreea, pentru că mai am de făcut şi ultimul set, cel mov...dar sper să se rezolve săptămâna asta).

Una peste alta, deşi a necesitate foarte multă răbdare, vreo săptămână de lucru, un car de mărgeuţe mici de nisip argintii şi vreo două şiraguri de perluţe albastre, tehnica nu e foarte grea şi este cea prin care se fac aşa-zişii mei "franjuri" (finge technique), oarecum asemănători cu franjurii folosiţi la cerceii mandala (despre povestea cerceilor mandala şi în ce parte a ţării au ajuns ei promit să scriu maine, pentru că e o ocazie specială).



























PREŢ BRAŢARĂ: 55 RON
PREŢ COLIER: 45 RON
PREŢ SET COMPLET: 80 RON

VÂNDUT
pentru comenzi şi sugestii de culori va aştept pe mail sau mess

sâmbătă, 17 mai 2008

Bombonici tridimensionale

Am purtat cerceii pe care vreau să îi prezint azi în urmă cu o zi la serviciu, asortaţi cu o cămaşă portocalie. Nimic nou până aici, pentru că de obicei îmi port creaţiile şi mai ales încerc să mă îmbrac după un anumit set de cercei sau o anumită brăţară sau un colier pe care l-am produs în ultimul timp.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, pe lângă faptul că cerceii aştia sunt foarte veseli şi îmi dau o senzaţie de fericire de fiecare dată când mă privesc în oglindă, este faptul că în drum spre locul de muncă (am zis cumva locul de tortură...nooo, cred că vi s-a părut...) o gâză (cred că o albină, dar nu sunt sigură) mi s-a aşezat pentru câteva secunde pe unul dintre cercei şi nu mai voia să plece. Dacă şi ei i-a plăcut şi i-a confundat cu o floare sau o bombonică, înseamnă că sunt frumoşi.

Despre tehnica de mărgelit nu-s multe de spus, dacă aţi văzut setul de triunghiuri casual - în mare e acceaşi metodă: combinaţie între peyote şi herringbone. Numai că de data aceasta, cele 4 triunghiuri ce alcătuiesc un cercel se ţes între ele şi rezultă un fel de piramidă. Şi ar mai fi ceva: "partea atârnătoare" a cercelului este o spirială ADN, la fel ca la setul cu spiralele de liliac.
















PREŢ CERCEI: 35 RON

vineri, 16 mai 2008

Happy summer joy!

Fără să îmi dau seama a trecut şi primăvara...mai cu astenie, mai cu alergie şi acum sunt în aşteptarea momentului când salcâmii se vor îndura de nasul şi de ochii mei şi nu or să mai producă atâta puf. Dar după salcâmi vin întotdeauna teii...bine, cu aştia nu am probleme ce ţin de alergie, dar după o săptămână în care ai mirosit flori de tei îţi vine pur şi simplu să te urci pe pereţi de la mireasma aia dulceagă.

Şi după tot chinul, gata, vara e deja instalată. Să zic ceva şi de caniculă şi temperaturi de peste 40 de grade? Nu, nu mai zic nimic că aş părea cârcotaşă. Vara e frumoasă...dacă nu o petreci într-un birou fără geamuri şi cu aer condiţionat, ci undeva pe plajă. Aşa cam de la 1 iulie până pe 15 septembrie...viseeeeee! Potrivită pentru vara ce vine este o brăţărică foarte colorată (versiunea proprie de brăţară Asteride), veselă şi care (una peste alta, lucrat-stricat, lucrat-stricat şi din nou lucrat) a necesitat vreo săptămână şi ceva. Rezultatul a meritat, sau cel puţin e doar părerea mea.

În ceea ce priveşte tehnica folosită este vorba de o combinaţie de peyote şi herringbone, iar materialul constă în mărgele mici de nisip galbene şi mov, alături de nişte delica portocalii şi câteva perluţe aurii ceva mai mari. Aaaa, şi ar mai fi ceva: închizătoarea este de tip "toggle clasp" (nu mă puneţi să traduc asta, că m-am chinuit şi nu am ajuns la nicio concluzie), este şi ea lucrată tot în pas peyote (plat şi apoi cusut în tub pentru una dintre parţi şi circular pentru cealaltă).

Ramâne doar să mă laud cu pozele de mai jos...













PREŢ BRĂŢARĂ: 35 RON
VÂNDUTĂ
pentru comenzi şi sugestii de culori va aştept pe mail sau mess

joi, 15 mai 2008

Ca sa nu ma mai bată Alis la cap...:))

Colierul de azi a fost o comandă din partea unei colege de muncă. L-am "produs" în urmă cu vreo două săptămâni şi de atunci nu am mai avut linişte cu Alis...care era foarte nerăbdătoare să îşi vadă bijuteria pe blog. Deci, draga mea colegă, postul ăsta îţi e dedicat.

Din mai multe puncte de vedere a o fost o premieră pentru mine. În primul rând, pentru că a fost prima dată când am făcut ceva după o discuţie amănunţită cu cea care avea să poarte mărgelele şi după ce mi-am conturat în minte cam cum ar fi trebuit să arate. Dintr-un anumit punct de vedere a fost şi meritul meu pentru că am reuşit să o conving pe Alis că nişte mărgele doar negre nu ar fi avut niciun farmec şi până la urmă am căzut de acord că un pic de roşu n-ar strica. Am acceptat însă faptul că roşul trebuia să apară mai puţin şi cumva la întâmplare.

O altă premieră pentru mine a fost faptul că am combinat mărgele mari din fimo plate (tot creaţie proprie - modelat, copt, uscat, lăcuit, aşteptat să se usuce) cu mărgeluţe mici de nisip. Şi iată ce a ieşit până la urmă:
















PREŢ COLIER: 35 RON
VÂNDUT
pentru comenzi şi sugestii de culori va aştept pe mail sau mess

duminică, 11 mai 2008

Memoirs of a Geisha... for my sister in law

Setul de astăzi a ajuns după multe stădanii (a se citi: lene de sărbători) şi vreo câteva vizite la poştă, în State, la "cumnata" mea, alături câteva mici cadouri din ţară: verdeţuri uscate, Borş Magic şi câteva cărţi în română. Asta se întâmpla undeva prin ianuarie (tot lenea a fost de vină că nu au ajuns înainte de Crăciun aşa cum era intenţionat).

Între timp am inaugurat blogul şi cum nu aveam niciun fel de poze cu "producţia" japoneză pentru cumnata mea din SUA, am rugat-o să facă ea câteva poze. Deci pentru azi premiera constă nu numai în bijuteriile japoneze, dar şi în faptul că pentru prima dată postez pe blog alte fotografii decât cele "made by Andrada" (sper să nu te superi colega, dar nu aveam cum sa te trimit pana în SUA să faci pozele astea, oricum râmâi "fotograful meu de serviciu").

Cât priveşte tehnica şi materialele folosite pentru kimonourile de gheişă e vorba în primul rând de peyote şi în al doilea rând de mărgele de nisip albastre şi aurii şi mărgele acrilice albastre.













PREŢ SET: 50 RON
PREŢ CERCEI: 20 RON
PREŢ COLIER: 35 RON
VÂNDUT
pentru comenzi şi sugestii de culori va aştept pe mail sau mess


vineri, 9 mai 2008

Spirale de liliac

Înapoi la rutina de zi cu zi după scurta vacanţă de Paşte...de fapt înapoi de mai bine de o săptămână...dar cum au mai fost şi alte lucruri de făcut, nu am mai apucat să mai postez pe blog.

Câteva cuvinte despre cum a fost vacanţă la ţară. Pai, în primul rând mi-am îndeplinit promisiunea şi m-am uitat la cerul înstelat, dar asta doar în prima seară (când am stat pe prispă şi am mancat cozonac şi am baut vin roşu de ţară:P), pentru că de a doua zi s-a stricat groaznic vremea şi a plouat mai tot timpul, inclusiv în ziua în care ne-am întors.

Am apucat să margelesc un pic, un proiect început la ţară şi pe care nu l-am terminat încă, am vazut câteva filme la laptop (mândria lui iubi, un Toshiba Satellite, de care însă la ţară nu s-a mai dezlipit al meu "socru", care ar fi văzut si trei filme pe seară dacă se putea :)) . Am reuşit şi să citesc un pic şi da, m-am plimbat pe dealuri şi am fost la adunat de urzici. Şi poate cel mai frumos lucru din mini-vacanţa de Paşte a fost un deal acoperit de liliac. Nu glumesc, am văzut un deal plin de liliac sălbatic, movuliu şi şi foarte parfumat. Bine, şi era cât ce pe să primesc una bucată bătăiţă că am fost copil neascultător şi în ultima zi pe o ploaie torenţială m-am gândit că ar fi cazul să dau o fugă de 10 minute pe deal şi să culeg un buchet de liliac pentru acasă. Au urmat adidaşi uzi şi şosete la fel de ude, dar am scăpat de bătaie pentru că m-am schimbat imedit şi nu am răcit.

În amintirea dealului de liliac de la ţară azi m-am gîndit să vă arăt un set de spirale liliachii. Tehnica de mărgelit folosită este spirală ADN ("DNA spiral", şi nu, DNA nu are nicio legătură cu Gigi Becali:)).

P.S.: După mai multe încercări şi apeluri disperate din partea prietenelor mele de mărgelit de pe forum am schimbat fondul blogului de la negru şi am optat tot pentru ceva movuliu. Mai vedem dacă rămâne asa sau nu, dar deocamdată îmi place.














PREŢ SET COMPLET: 60 RON
PREŢ CERCEI: 15 RON
PREŢ BRĂŢARĂ: 20 RON
PREŢ COLIER: 35 RON