joi, 25 martie 2010

Poiana Narciselor

În criză mare de timp, dar într-o stare extrem de bună. Nu m-am apucat să pregătesc nimic pentru târg, nu ştiu nici măcar cu ce o să mă îmbrac mâine, nu mai vorbesc de pregătit bijuteriile şi planşele şi punguţele şi tot ce mai trebuie, dar azi sunt bucuroasă că mi-am regasit o veche prietenă, care (culmea ironiei?) are foarte multe lucruri în comun cu mine (mă refer la lumea handemade) fără să fi mai ştiut ceva una de alta de vreo 15 ani.

Mă tot gândesc şi răzgândesc cu privire la colierul de Paşte pentru Forumul Roz. Probabil este una dintre piesele la care am muncit cel mai mult şi care mi-a dat cele mai multe bătăi de cap. L-am lucrat aproape în întregime, pentru a-l desface în următoarele zile, cel puţin baza am făcut-o de vreo 3 ori şi nu am fost multumită, iar de când l-am terminat de fiecare dată când mă uit la el mă încearcă senzaţii contradictorii: uneori (foarte rar) am senzatia că e foarte frumos, de cele mai multe ori nu imi place. Şi în legătură cu numele am avut mai multe idei, dar până la urmă a rămas Poiana Narciselor. Ce legătură este între narcise şi Paşte nu am idee, dar în mintea mea dacă trebuie să numesc o singură floare potrivită pentru această sărbătoare, ar fi narcisa. Nu ştiu de ce şi oricât de mult m-am străduit nu am reuşit să îmi dau o explicaţie logică.

Am pornit în realizarea colierului de la o altă piesă, cea făcută pentru competiţia de la Mariashop. Numai că de data aceasta am dus ideea un pic mai departe. Baza este lucrată în netting pe aţa cu mărgele de nisip de 2 mm albastre (cer), maro (pământ), nuanţe de verde (iarbă şi frunze). Am adăugat câteva rămurele verzi pe care am adaptat tehnica coralling pentru a obţine un fel de frunzuliţe şi în final... 3 narcise în pas brick şi herringbone (2 albe şi una galbenă).

Am zis oare că nu sunt multumită nici de poze?





3 comentarii:

  1. Foarte dragut colierul! Emana mireasma de narcise.
    Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html

    RăspundețiȘtergere
  2. te asteapta un premiu pe blog-ul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si pe al meu si bafta la concurs!o zi plina de culoare!

    RăspundețiȘtergere