marți, 3 iunie 2008

Braţara Saraguro...model din Ecuador, cu inspiraţie din Israel

Sunt foarte mândră de braţara pe care vreau să o arăt azi şi tocmai pentru că sunt atât de mulţuimită de ea (e adevărat că procesul de creaţie a durat vreo săptămână şi că trebuia să tensionez mai puţin guta... ca de obicei asta e una dintre problemele mele pe care încerc să le remediez în timp), m-am gândit că locul ei firesc este după interviul care m-a făcut o mică vedetă în grupul meu de prietene cu aceeaşi pasiune.

Modelul provine de pe un blog al unei israelience foarte talentate, Judith. De la ea m-am inspirat mult în ultimul timp, iar modelul pentru brăţara Saraguro pur şi simplu m-a fascinat şi am decis că trebuie să studiez şi eu modul în care poate fi realizată şi chiar să caut şi unele informaţii despre tribul ecuadorian Saraguro.

Pe scurt, informaţiile pe care le-am găsit despre acest trib care tăieşte şi astăzi într-un mod arhaic, ar fi:

Saraguro sunt cunoscuţi ca fiind agricultori şi crescători de animale domestice, care au reuşit să supravieţuiască secole de-a rândul doar din produsele proprii. Cultivatori de porumb, cartofi, fasole, îmbrăcămintea lor este realizată din lână prelucrată de la propriile turme de oi. În ceea ce priveşte animalele crescute, pe lângă bovine şi ovine, tribul creşte păsări domestice, porci, cai, măgari şi câini de pază pentru turme. Mulţi dintre membrii tribului îşi comlpetează veniturile agro-pastorale din vânzarea produselor de artizant: textile, coşuri, ceramică şi nu în ultimul rând obiecte de podoabă, realizate din mii şi mii de mărgele de nisip colorate.

Acestea fiind spuse, iată varianta mea de brăţară de inspiraţie ecuadoriană:








PREŢ BRĂŢARĂ: 50 RON

9 comentarii:

  1. cat poate sa fie de vesela!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa bratara!! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. oripilanta alaturare de culori...muncita, nimic de zis.dar totusi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa vezi ca sunt genul de persoana care accepta criticile (fie ele constructive sau nu), n-o sa-ti sterg comentariul, anonimule! Desi as fi vrut sa stau de vorba cu cineva real nu cu o persoana care arunca cu piatra dar se ascunde in spatele anonimatului. De aseamenea, daca ai sa dai un mic seach pe google cu sursa mea de inspiratie poate ca ai sa te mai gandesti cand spui ca asocierea de culori e "oripilata". In fine...daca asta e parerea ta...nu am ca sa zic, cu toate ca as fi vrut un argument pentru care ti s-a parut asa..

    RăspundețiȘtergere
  5. Dear Ruxy,

    Thank you for sending me a link to your bracelet pictures! Your Hojas Saraguro bracelet is lovely and colorful as the rainbow.
    I am happy you liked it.
    It's ashame I don't understand romanian :-)
    I love your "Memoirs of a geisha" and russian leaf necklaces.

    Keep on and happy beading,

    Judith

    N.B.
    My email is judith27k@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. RUXY,mie imi place la nebunie bratara ta.Se vede clar ca esti foarte talentata;nu oricine reuseste sa faca bijuterii cum faci tu.Am incercat si eu sa fac ceva mai complicat ca si bratara ta,de exempu,dar nu mi-a iesit...Asa ca nu-i lua in seama pe cei 'invidiosi'sau,ma rog,pe cei cu mai putin gust...TE felicit inca o data, esti de admirat!

    RăspundețiȘtergere
  7. unu la mana...draga ruxy pix...am spus oripilanta.pentru ca asa e.
    cat despre gusturi mirela...nu se discuta.eu una nu as purta asa ceva.decat daca m-as mai naste o data si as fi tiganca.si nu inteleg de ce trebuie sa ne extaziem pentru ca insirati margele pe ata, cu gust sau fara gust.
    iar chestia cu interviul...e de inteles avand in vedere ca esti ziarista .sau ceva pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  8. draga "anonimo" incearca si tu macar din curiozitate sa insiri niste margele pe ata si ai sa vezi ce "simplu" este ,si apoi mai stam de vorba .Cat despre culorile folosite eu te intreb daca ai vazut vreodata un curcubeu ?! e bine sa ridicam ochii din pamant si sa privim si spre cer...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vreau sa te felicit pentru ceea ce faci, bratara este superba si nu trebuie sa te supere mesajele urate continua sa creezi pentru ca ai talent si apropo cu interviul si pe mine m-a contactat de la un ziar si nu am relatii nu sunt ziarista. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere