vineri, 16 aprilie 2010

Flori ţesute la război, tot din colecţia populară



Cu ocazia târgului de la Muzeul Ţăranului i-am reparat unei doamne muzeograf o zgărdană foarte frumoasă, din care m-am insiprat apoi pentru cele la baza gâtului create de mine şi pentru că mai apoi ne-am împrietenit mi-a adus pentru documentare colecţia sa personală de obiecte de podoabă populare.

Le-am fotografiat şi cum în Săptămâna Mare m-a chinuit talentul cu iz popular am scos de la păstrare războiul de ţesut mărgele cumpărat în urma cu un an de la Moscova şi pe care avusesem mai demult o tentativă pe care din lipsă de timp, chef, inspiraţie (multa lene?) nu am mai terminat-o. A ieşit...hmm...o chestie...ceva între colier şi zgărdană, pe gât, micuţă, plină de flori colorate, veselă şi care eu aş zice că vine din zona de influenţă austro-ungară, dar dacă aveţi mai multe informaţii în acest sens vă rog să mă contraziceţi şi să mă luminaţi.





PREŢ: 40 RON
VÂNDUT

7 comentarii:

  1. Foarte frumos...te invidiez pentru rabdarea pe care o ai cu margelutele...cata migala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Zgardanele cred ca sunt din Maramures, de unde ma aflu si eu. sunt specifice zonei noastre si-mi plac foarte mult si mie. Eu fiind din Sighet nu prea am cunostinte despre tehnica folosita. Am gasit la un magazin deartizana o multime de zgardane care m-au fascinat.Am senzatia ca sunt atat de complexe incat nici nu pot sa-mi dau seama cum sunt facute.
    Felicitarile mele pentru munca ta ! Am vazut aici lucrari fabuloase!
    Kimosabe, de la CDB

    RăspundețiȘtergere