vineri, 14 martie 2008

Pasiune pentru mov

Da, recunosc: am o pasiunea aproape bolnavă pentru culoarea mov. Şi pentru mirosul mov. Ok, mirosul mov nu există, dar în mintea mea e absolut delicios. Dacă aş fi creator de parfumuri (vise, vise) aş face un parfum într-o combinaţie de lavandă, lilac şi viorele şi poate, poate pe la final aş mai adăuga şi puţină esenţă de lăcrămioare, aşa pentru contrast (cromatic mai degrabă decât olfactiv). Am acasă câteva parfumuri pe bază de lavandă şi unul de liliac pe care l-am primit de curând şi de care sunt încântată. Numărul lumânărelelor, sticluţelor cu uleiuri esenţiale, beţişoarelor, uleiurilor de masaj, spumelor de baie mov le-am pierdut de mult.

Aaa, şi mai e ceva mov (de fapt într-o vreme nu îmi plăcea să zic mov ci susţineam că e vorba de culoarea lavandei) în viaţa mea. Locul în care îmi petrec un sfert de zi: dormitorul meu e mov. Aşa l-am visat şi aşa am stresat vreo câteva luni bune prietenele şi colegele de la fostul meu job cu el şi după ceva timp de chin a ieşit: pereţi mov pal (un lila probabil), perdele de organza mov închis cu irizaţii de ghează (ok, am început să exagerez...perdele care în limbaj comun "fac ape-ape" în funcţie de lumină), draperii de o culoare...hmmm, cum poate arată o culoare între vişină putredă şi mov închis? Mai e ceva mov în dormitorul meu: o chestie de perete făcută de mine din mărgele evident mov, feng-shui-ul meu la care am muncit vreo 2 săptămâni şi pe care promit să îl arăt într-un post viitor.

Revenind la "piesa" de azi cred că s-a înţeles deja că e mov şi că vor mai fi jucării mov pe blogul meu, în funcţie de stare. Un colier de care mi-e foarte drag din mărgele de nisip mici mov închis şi unele ceva mai mari liliachii şi uşor transparente. Pasul urmat e herringbone (nah, că ăsta nu mai ştiu cum să-l traduc, pot doar să vă spun că alte denumiri ale sale sunt ndebele şi basketweave, ceea ce ar însemna tehnică folosită la crearea coşurilor) circular. Din ce am mai citit eu pe Internet, este una dintre cele mai vechi tehnici de "mărgelit" alături de peyote, folosită de către tribul Ndebele din Africa de Sud pentru a crea coşuri din mărgele şi bijuterii, precum şi pentru a-şi decora casele cu cu picturi ce imită această tehnică. Fenomenul destul de ciudat de răsucire a colierului este dat de diferenţa de mărime dintre cele două tipuri de mărgele (nici eu nu am crezut că se întâmplă asta, până nu am văzut cu ochii mei cum a început să se răsucească pe măsură ce lucram la el).













PREŢ: 35 RON

3 comentarii:

  1. buna
    sunt Mario
    si..am fost placut surprins sa vad ca cineva...din Romania, a imprumutat stilul Ndebele.
    Ieri, m-am intors de pe tinuturile acestui trib....cu f multe poze...majoritatea pline de mov:)

    mario_manole@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună, Mario!
    Ma bucur ca ţi-a plăcut ce ai văzut! Aştept cu nerabdare să îţi faci un blog sau site să ne arăţi pozele despre care spui.

    RăspundețiȘtergere
  3. BUNA SUNT ELENA SI EU AM O PASIUNE PT MOV DE MICA.SI ACUM MARE MA CERT CU SOTUL MEU SA FACEM DORMITORUL MOV PAL CU INCHIS .SI NU VREA

    RăspundețiȘtergere