sâmbătă, 1 mai 2010

1 Mai... capitalist şi mini-colecţia promisă

M-am lăudat într-un post anterior că lucrez la o mini-colecţie nouă, aşa că m-am gândit că e cazul să o şi scot în lume. Azi pe blog şi mâine la târg. Mulţumirile pentru idee şi model (peyote tridimensional cu un pas herringbone la fiecare capăt - Pointed Oval Links by Diane Fitzgerald), merg către Laura. So, here we go with the Mystic Simbols collection.

1. Set Protecţie Divină, cu care am participat la concursul de creaţie iniţiat de Mariashop. Mai jos aveţi descrierea din concurs.

De ce acest nume destul de pretenţios? Pentru că am pornit în realizarea lui de la ideea de a sugera un element plasat între cer (albastru) şi pământ (verde) şi am ajuns la concluzia ca tot ce se afla între cer şi pământ are nevoie de protecţie divină. Un simbol des întâlnit în multe culturi (de la cea egipteană, trecând prin cea musulmană şi chiar şi în creştinism), este "ochiul magic", atoatevăzător, căruia nimic din ce se petrece în aceasta lume nu-i scapă, dar care şi conferă purtătorului protectie divină. La nivel uman "ochiul magic" mai este cunoscut şi ca fiind "cel de-al treilea ochi" care activat poate "vedea" lumea materială aşa cum o vede Dumnezeu. Acest ochi al inimii nu se închide niciodată şi poate fi transformat în calitate-virtute a spiritului: în loc de somn, veghea şi vigilenţa spirituală neodihnite în căutarea adevărului şi a lui Dumnezeu. Materiale folosite: mărgele de nisip 2 mm verde deschis şi albastru indigo, cristale discuri albastru şi verde, linkuri, torţite şi închizătoare aurii.




PREŢ SET: 150 RON

2. Set Celtic Trefoil - după ce am reuşit să fac modelul de "ochişor", am descoperit în căutările pe net o variaţiune a lui cu ajutorul căreia se putea realiza un nod celtic foarte frumos. Toate bune, dar nu existau indicaţii pentru modul în care se putea realiza, aşa încât mi-am bătut mintea vreo două nopţi şi în final am reuşit să îl concep singură. Nu îmi dau seama dacă aşa se face cel propus de Diane Fitzgerald, cert este că ţin şi mai mult la al meu şi pentru că am reuşit să îl "desenez" singură. Mai multe despre simbolurile nodului celtic cu trei colţuri, citiţi aici.


PREŢ SET: 80 RON
RP-0S-0001

3. Set Magic Green Eye - cum nicio colecţie a mea nu foarte să nu aibă o piesă verde (sau mov :D) a trebuit să iasă şi acest set, ce conţine pe lângă un pandantiv şi o pereche de cercei şi un inel cu "ochişor" care mie îmi place mult deşi îmi propun mai mereu să nu mai lucrez inele.

PREŢ SET: 50 RON

4. Set Celtic Mystic - de data aceasta nu m-am mai jucat cu culorile, deci alb mat şi sticlă fumurie, uşor transparentă, şi bineînţeles, nodul celtic cu care v-am obişnuit deja. Aaaa şi încă o descoperire care mie mi se pare interesantă: multe din miturile dezvoltate de filmele şi jocurile pe calculator moderne îşi au originea în cultura celtică (şi un secret, obişnuiam să joc WOW şi da, recunosc îmi plăcea să fiu Blood Elf şi întotdeauna magician, să mai spun că pur şi simplu nu puteam să joc fără să îmi aleg ca profesii jewelcrafting şi herbalism şi că am pierdut vreo două nopţi pentru a ajunge în singurul loc de pe hartă, undeva în Silvermoon City (???) unde mă puteam antrena în profesia de "bijutier", but enough about me).


PREŢ SET: 60 RON

5. Cercei cu "ochişori" pentru toată lumea - de la cei "arlechini" (veseli, jucăuşi, de vară), la cei eleganţi cu mov şi auriu, clasici cu verde şi albastru, sobrii cu roşu şi alb



PREŢ: 25 RON/pereche

Acestea fiind zise, nu îmi rămâne decât să vă spun că vă aştept pentru un 1 Mai capitalist sâmbătă (adică peste câteva ore) şi duminică la Palatul Şuţu, la târgul I Love Handmade.


Aaaa şi încă ceva. Pentru că e 1 Mai şi pentru că e criză şi pentru că aşa vreau eu, la târg voi fi prezentă şi cu o nouă colecţie de "cercei de criză", unicat, diferiţi şi cu preţuri foarte, foarte mici: Aztec Design. Sunt tot ai mei, vor costa doar 5 lei perechea, dar deocamdată nu îi puteţi vedea decât la târg. Şi ca să vă incit curiozitatea vă las cu două imagini extrem de nereuşite cu cerceii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu