vineri, 29 ianuarie 2010

Quickies

  • Locomotiva a primit cărbuni sau mai precis atelierul a primit materie primă. Nu în ultimul rând au venit şnururile pentru mărţişoare. Yeee!! Am luat de la alllex.ro şi dacă nu mă înşel este site-ul de la care mi-am comandat primele materiale, acum 3-4 ani când m-am apucat de mărgelit, pe atunci era printre puţinele, acum ai de unde alege. Voi reveni cât de curând cu un post despre magazinele care mi-au plăcut şi care nu. Deocamdată pe cei de la allex.ro îi ăncadrez în zona OK, cu singura problemă (personală, mai degrabă) că au foarte puţine mărgele de nisip mici.




  • Ruxypixy, cu ajutorul nepreţuit al lui Rudotel (e la moda expresia "expertiza în domeniu") scrie şi pe Tutoriale Handmade, la inivitaţia Andrei şi alături de un grup de fanatice ale hande-made-ului. Că veni vorba de Andra, să mă achit şi de o datorie, leapşa primită de la ea:
1.Cand cititi, pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura , folositi semne de carte sau indoiti pagina?!
De obicei semne de carte. Se mai întâmplă să le pierd, uit şi atunci îndoi colţul paginii, dar încerc pe cât posibil să nu mai procedez aşa.

2.Ati primit , in ultimul timp o carte drept cadou si , daca da , care a fost aceasta?

Da, de Crăciun. Volumul doi din "O mie şi una de nopţi".

3.Cititi in baie?

Da.

4.V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si , daca da , care ar fi fost aceasta?

Da, am şi "scris" prin liceu vreo două aşa de 70 de pagini pe un subiect care mă pasiona la vremea respectivă: Formula 1. Între timp am trecut la proza scurtă, gen "dă-mi 3000 de semne" într-o oră şi încerc să îmi explic în cuvinte pasiunea pentru mărgele pe blog.

5. Ce credeti despre colectiile de carte de la noi??


Dacă e vorba de colecţiile de carte ale ziarelor, cu siguranţă că au fost nişte demersuri ce au adus avantaje în ambele părţi: publicaţiile au reuşit să se impună pe piaţă la un moment dat (vezi colecţia "Literatura" a defunctului "Cotidianul", dar şi "Biblioteca pentru toţi" de la "Jurnalul" sau cea de opere celebre de la "Adevărul" - mie una mi-a plăcut mult cea de la Cotidianul, pentru că a fost prima, pentru că erau chiar accesibile, ca preţ, ca format şi pentru că era vorba de literatură contemporană, genul de cărţi pe care nu ai cum să le găseşti îăn biblioteca familiei), iar cititorul mediu are acces la ele mai uşor şi la un preţ acceptabil.

6.Care este cartea preferata?

Nu am o carte preferată. Aşa rapid îmi vin în minte "Ana Karenina", "Dragoste în vremea holerei" şi da, recunosc citesc mult şi chic-lit, dar numai pentru amuzament (de la Bridget Jones în jos spre zilele noastre)

7. Va place sa recititi unele carti si care ar fi acestea?

Foarte rar şi nu mai mult de 3 ori. Ce să-i faci...nu sunt ca Băsescu şi by the way nu am citit nici măcar o dată "Levantul" :))) Dar mai am timp. Uite că v-am spus şi ce ar trebui să îmi faceţi cadou de ziua mea să fiu şi eu la curent lecturile preşedintelui.
Cred că ultimele cărţi pe care le-am recit sunt "Memoriile unei gheişe" şi "Dragoste în vremea holerei".


8. Ce parere ati avea despre o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune?

Sincer nu m-am interesa. Pentru mine, ei trăiesc prin cărţile lor şi atât, nu prea mă interesează omul din spatele operei.

9. Va place sa discutati despre ceea ce cititi si cu cine?

Nu neaparat, dar se mai întâmplă. Cu familia, cu prietenii.

10. Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o cititi?

Starea de spirit de moment care ar trebui să fie oarecum în acord cu subiectul cărţii.

11. Care credeti ca este o lectura "obligatorie" , o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?

Nu există o singură carte "obligatorie". Obligatorii sunt cele din lista de lecturi din şcoală. În rest, viaţa te modelează şi te îndraptă spre anumite cărţi şi te îndepărtează de altele.

12.Care este locul preferat pentru lectura?

În pat sau pe canapea. Dar, în rest pot să citesc oriunde: în autobuz, în parc, numai să nu mă deranjeze cei care vorbesc tare la telefonul mobil, dar şi atunci încerc să îi ignor.

13. Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste?

Nu mă deranjează muzica, dar nici să lecturez în linişte.

14.Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic?

Am citit câteva şi aşa, mai ales când eram la lucru şi voiam neaparat să citesc ceva. Dacă nu le am pe hârtie le citesc şi în format electronic, dar numai atunci. Am cumva senzaţia că citesc mai greu de pe ecran decât de pe filă, ca să nu mai zic de senzaţia pe care ţi-o dă cartea printată, mirosul de hărtie veche sau nouă etc.

15.Cititi numai carti cumparate sau si pe cele care sunt imprumutate?

Şi, şi.

16.O carte este pentru mine.....Cum ati descrie o carte?

...o evadare.

Leapşa merge mai departe la Leti, cu un pupic umed şi pufos de la Rudo.
  • M-am prostit din nou cu sârmă de cupru. A vrut să iasă un pandantiv, dar a ieşit ceva mai mare, deşi ar putea la o adică să fie şi pandantiv. Seamănă cumva cu un simbol regal, nu ştiu de ce şi nici la ce o să îl folosesc. Dacă aveţi idei, let me know.

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru noua achizitie! Sa le folosesti cu inspiratie!

    Imi place pandantivul, e superb! Eu zic ca merge de pandantiv chiar bine ;)

    RăspundețiȘtergere